Syrische hamsterfokker sinds 2012
Home » Fokkersbeleid

Fokkersbeleid

Fokbesluit:

Ik fok met syrische hamsters. Waarom ik hiermee fok is omdat ik zelf meer heb met syrische hamsters dan bijvoorbeeld met dwerghamsters ( de Russische ).

Je hebt meer houvast en worden gewoon wat groter dan dwergjes.

 

Gebruiksdoel formuleren:

Ik ben in eerste in stantie gaan fokken omdat ik 'deel' uit wil maken aan het hamster bestand door gezonde en lieve dieren te fokken. Ook omdat ik minder werk kan ik dus meer aandacht aan de dieren geven.

Bij langharige goudhamsters wil ik proberen een langere haarstructuur te krijgen zonder dat dit ten kostte gaat van de gehele vacht ;) 

Ook wil ik proberen dieren te fokken die ouder worden als 2 jaar.

 

Gebruikseisen rubriceren:

Allereerst gaat gezondheid voor. De tamheid en energie is ook een belangrijk punt wat niet mag worden vergeten. Ik wil dat mijn hamsters bekend staan om hun tamme, lieve, sukkelige gedrag.

Ik wil de vachtlengte verbeteren zonder gezondheidsproblemen.  Ik ben op de hoogte van lethale kruisingen. Ook wil ik hamsters fokken die er in hun bouw steeds beter uit gaan zien.

 

Fokdoel bepalen:

Als eerste wil ik dieren met een goede afkomst,  waarvan zeker is dat de beestjes niets mankeren. Ik denk door goed te selecteren en nakijken van de lijnen en door zich bewezen te hebben dit doel te behalen.

De leeftijd omhoog halen is proberen te selecteren en door goed contact met de oude hamster eigenaren.

Goed voeren zal naar mijn mening ook een factor hebben. Bij langharige wil ik kruisingen maken tussen langhaar dragers en korthaar etc.

Doel voor vers bloed zal zijn om af en toe hamsters uit het buitenland te halen of samen te werken met andere Hamstery's